Facadeisolering Sjælland

Boligdata:

1 plans villa med 114m2 murværk samt 19m2 sokkel.

Geografisk Placering:

Ølstykke, Sjælland

Opvarmning:

Naturgas. Forventet pris: 0,92kr. pr. kw/h

Energitilskud:

Energitilskuddet på 8.703,22kr blev givet af vores samarbejdspartner HMN.

Facadeisolering

Huset fra 1971 er et ældre hus, som blev vist i Bo Bedre for mange år siden. I samarbejde med kunden, isoexperten.dk og HMN naturgas vil der inden for et par måneder, komme en case i HMN naturgas månedlige magasin, hvor du kan læse meget mere om hvordan en facadeisolering foregår.

En af de essentielle ting ved hus renoveringen, var en total energioptimering af facaderne. Da huset er bygget af gasbeton, er mulighederne for efterisolering ofte begrænsede. Derfor blev huset facadeisoleret og fik skiftet vinduer fra ældre glas til energiklasse A. Ikke alene er en facadeisolering en god investering, men samtidigt får du også en helt ny og fantastisk flot facade.

En facadeisolering er et større projekt. For at opnå optimal isolering og ikke skæmme husets udseende efter endt arbejde, er første skridt at grave ud, rundt omkring huset i ca. 30-40cm dybde hele vejen rundt. Grunden til der udgraves rundt om huset, er ikke kun pga. kosmetiske årsager, men også for at kunne isolere soklen. Soklen er en af de største syndere, når vi snakker varmetab. Derfor er det vigtigt, ikke at vælge den hurtige og billigere løsning med bundskinne, når en større facaderenovering skal foregå.

Efter soklen er udgravet, påbegynder man isoleringen. Det foregår ved at der opsættes bats rundt om hele huset. På dette hus blev der beklædt med 100mm bats.

Efter bats er sat op, blev der påført to lag armeringsmørtel samt et armeringsnet, der hjælper facaden til, at kunne holde bedre på puds og undgå revner. Yderligere bliver alle hjørner, forstærket med net og kantforstærkning. Resultatet er en stærk og modstandsdygtig facade. Huset skulle samtidigt have nyt køkken, hvorfor 3 vinduer skulle flyttes og et nyt vindue etableres.

To lag armeringsmørtel samt net er sat i og facaderne var nu klar, til at få slutfils samt sokkelpuds. For at undgå at vinduesfalsene bliver meget dybe og lysindfald formindskes, rykkes vinduer proportionalt ud i isoleringen. Vinduerne udrykkes på udrykkerbeslag. Da vinduerne blev flyttet ud, blev de indvendige lysninger og vindueskarme udført i hvid melamin. Dette giver i de fleste tilfælde, det flotteste resultat og var en nødvendighed for dette hus, for ikke at ødelægge det arkitektoniske indtryk.

Efter nye vinduer energiklasse A blev sat i, blev de nye sorte skiffer sålbænke monteret. Til sidst var huset klart til slut fils samt sokkelpuds.

Huset har nu gennemgået en facadeisolering af ydermurene og ikke alene er huset blevet totalt energioptimeret, men det har også fået et flot facelift. Huset forventes at have en årlig besparelse på 18.509kwh/år og er blevet væsentligt mere økonomisk og vigtigst af alt, er indeklimaet blevet tempereret og sandsynligheden for at få nedslag af skimmelsvamp voldsomt reduceret.

Besparelser der betaler sig

Forventede besparelser

  • Forventet co2 besparelse pr. år i kg.

  • Forventet besparelse i kr. pr. år

Bliv kontaktet og få uforpligtende undersøgelse!

Vi medbringer termografikamera I vinterperioden!

*Alle felter SKAL udfyldes før du kan anmode